TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!
Hevítőrúd Blog

Veszélyes tévhitek a dohányzásról

2022.11.16 14:34
Veszélyes tévhitek a dohányzásról

A cigaretta füstje ártalmas, a nikotin függőséget okoz, a passzív dohányzás pedig majdnem olyan káros, mint a tényleges dohányzás. Ezek tények. Van pár tévhit azonban, amelyeket már túl hosszú ideje övez sűrű füst. Ebben a cikkünkben szeretnénk eloszlatni a dohányzás téveszméit, olvass tovább! A cikkünk végén egy hevítőrúd-hiedelem is helyet kap, érdemes elraktároznod magadban.

“Egy cigi után sokkal jobban teljesítek.”

A stresszes helyzetek, megmérettetések, vizsgák előtt mindig a kezedben lóg a bátorító cigi? Úgy érzed, egy nehéz nap előtt, csak egy szál cigaretta adhatja meg a kezdő löketet? Ha extrán szükséged van az agyadra, jobb elfelejteni a füstölést! Az agy megfelelő működéséhez friss oxigénre van szükséged, a dohányzással viszont szén-monoxid kerül a szervezetedbe, mely megállítja az oxigént szállító hemoglobint. Az agyad így sokkal kevesebb oxigénben dús vérhez jut, ami a teljesítményedben is megmutatkozhat. 

“A cigi megnyugtat.”

Sokszor mondtad már ezt a mondatot, igaz? Pedig épp a cigi az, ami stresszhelyzetet okoz a szervezetedben. A dohányzás során egyre több és több nikotint kíván a szervezeted, így, ha nem jutsz hozzá időben az “adagodhoz”, az hiányérzetet, nyugtalanságot alakít ki. Ez pedig egy akár örökké tartó ördögi kört eredményezhet.

“Én a gyengébb cigiket szívom, azokban alig van nikotin és kátrány.”

Sajnos a light verziók sem egészségesebbek az erősebb társaiknál. A nikotintartalom, a kibocsátott füstmennyiség, a kátrány- és szén-monoxid tartalom ezeknél a termékeknél is magas.

“Már több, mint 15 éve dohányzom, semmi értelme leszokni.”

Bármikor leszokhatsz, ez nem korfüggő! Akár 30 aktív dohányos év után is úgy dönthetsz, hogy megkíméled magadat a cigaretta ártalmaitól. A leszokás pillanatában elindul a szervezeted öngyógyító folyamata, így érdemes minél hamarabb belevágnod.

“Borzasztóan nehéz leszokni.”

Sokan a leszokást egy rossz, nyugtalan érzéssel párosítják. Azonban nem kell, hogy nehéz legyen! Ha elhesegetted a dohányzással kapcsolatos gondolataidat, már csak egy terv és egy eszköz kell ahhoz, hogy megnyerd a cigarettával vívott háborút. Ebben segítenek Neked a hevítőrudak, melyek az első lépést jelentik a leszokás útján.

 

Nézz szét webhsopunkban, válogass nikotinmentes termékeink között, és élvezd a függetlenséget!