TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!
Hevítőrúd Blog

Milyen sztereotípiái vannak a dohányzásnak?

2021.08.16 15:45
Milyen sztereotípiái vannak a dohányzásnak?

Volt már, hogy csak azért negatív szavak értek mert dohányzol? Esetleg hátrányos megkülönböztetés is ért miatta? Ebben a cikkben a dohányzással kapcsolatos sztereotípiákról olvashatsz, és megtudhatod hogyan skatulyázhatnak be az emberek egy szál cigaretta meggyújtásáért.

Dohányos sztereotípiák - így skatulyáznak be az emberek

Egy cigi meggyújtása után Te lehet, hogy megnyugvást érzel, szépnek tartod a cigifüst lebegését, lehet menőnek is érzed magad, de a környezeted egy része erről biztosan más véleménnyel van. Lehet már rád is néztek csúnyán az utcán miatta, sőt lehet még egy-két beszólást is kaptál akár ismeretlenektől, akár jó ismerősöktől. Ez azért van, mert a dohányzással kapcsolatos sztereotípiák szinte egyöntetűen negatívak. Számos érzelmi és mentális tulajdonságot és állapotot feltételezhetnek rólad, ha rágyújtasz egy hagyományos cigarettára.

A dohányzás maga bír egy gyanús közösségteremtő erővel. Az, hogy egy rossz szokás, egy addikció tart össze egy csapatot, az egymagában sem kecsegtet jóval. Gondoljunk például az iskolák előtt dohányzó diákokkal. Sokan gondolhatják róluk, hogy rossz tanulók, lázadók, “kitaszítottak”, pedig lehet, hogy az évfolyam legjobb diákja füstöl ott éppen.

A dohányos szülőket is rengeteg negatív hatás éri. A gyerekek egészsége kellene, hogy a legfontosabb legyen számukra, de a babakocsit toló dohányzó anyuka rengeteg ember számára egy visszataszító és szomorú jelenség lehet.

A dohányzókat általában igénytelenebbnek, gyengébbnek tartják az átlagnál. A büdös cigarettafüst, a rengeteg negatív egészségügyi hatás és a függés miatt ez nem is meglepő, igaz? A tény, hogy egy szál cigarettán múlhat a jó kedved, a nyugalmad és a napod minősége eléggé megrémítheti a környezeted, de akár Téged is, ha jobban belegondolsz.

 

Mi a megoldás?

A megoldás a változás. Egy kevésbé káros alternatívával könnyebb lehet a leszokás folyamata. A hevítőrudak változatos ízei és heat-not-burn technológiája által egészségesebb kivitelezése mind elindíthatnak a változás hosszú és kanyargós ösvényén. Ezek az akár Iqos-sal is hevíthető termékek segíthetnek a sztereotípiák leküzdésében, hiszen a Heets termékekkel ellentétben nikotinmentes alternatívákat is találhatsz, a függőséged miatt nem ér több negatív megkülönböztetés többé.

A leszokással nemcsak az egészségednek teszel jót, de egy sor előítéletet is eloszlathatsz magad körül.

 

Ha nem szeretnéd, hogy megbélyegezzenek, látogass el webshopunkra és válassz a leszokást segítő, de élvezetes alternatíva rengeteg íze körül!