TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!
Hevítőrúd Blog

Hallottál már a harmadlagos dohányzásról? Hevítőrudakkal nem lesz ilyen problémád!

2022.09.15 12:56
Hallottál már a harmadlagos dohányzásról? Hevítőrudakkal nem lesz ilyen problémád!

Míg a hagyományos dohányzás egyaránt káros a saját szervezetünkre és környezetünkre is, hevítőrudakkal szerencsére nem ennyire súlyos a helyzet. Ezeket a hatásokat megkülönböztethetjük aszerint, hogy első, másodlagos vagy harmadlagos füstről beszélünk. Az első, amit a dohányzó ember szív be, a másodlagos, amit a füst kifújása után a környezete - ezt gyakran nevezzük passzív dohányzásnak is. Na de mi is a harmadlagos dohányzás, vagy a harmadlagos füst?

Miért káros a harmadlagos dohányzás?

Bár a hevítőrudak - főleg a nikotinmentes változatok - esetében nem kell ettől a problémától tartanunk, a hagyományos dohányzás esetében más a helyzet. Addig amíg csak a levegőben szálló füstről van szó, nem bonyolult a képlet: a füstöt beszívhatja az, aki éppen dohányzik, illetve a körülötte tartózkodók is. A füst - legfőképpen a benne található nikotin - viszont megtapadhat zárt térben a falakon, bútorokon, sőt, akár a padlón is. Az így keletkezett szennyeződés pedig a levegővel keveredve újabb rákkeltő anyagokat hoz létre akkor is, ha éppen nem dohányzol, így minél több idő telik el, a harmadlagos füst végterméke egyre károsabbá válik.

 

Kikre veszélyes a dohányzás ilyen formája?

Van egy rossz hírünk: mindenkire. Akár dohányzol, akár nem, a bútorokon, falakon, padlón megtapadt káros anyagok rád is rossz hatással vannak. Legnagyobb veszélynek az idősek és a kisgyerekek vannak kitéve. Előbbiek legyengült szervezetük miatt, míg az utóbbiak többször érintkeznek a lakás egyes részeivel, például a padlón kúszva. Ugyanez vonatkozik a háziállatokra is, akik a lakásban tartózkodnak: nem csak a passzív dohányzás, de a harmadlagos füst is károsítja a szervezetüket.

 

A legjobb megoldás: a megelőzés

Sokan úgy próbálják megoldani a lakásban való dohányzást, hogy kinyitják az ablakot, abban reménykedve, hogy a szellőztetésnek és a levegőmozgásnak köszönhetően a füst egyszerűen távozni fog a zárt falak közül. Sajnos a harmadlagos füst így is megtapad a közeli felületeken, így a nyitott ablak nem jelent teljes megoldást. A mindennapi tisztítás sem biztos, hogy maradéktalanul eltávolítja a bútorokba ivódott mérgező anyagokat, az erős vegyi anyagok használata pedig nem feltétlenül javasolt, hiszen felmarhatja ezeket a felületeket. Látható, hogy nem egyszerű megszabadulni ezektől a káros szennyeződésektől. Mit lehet tehát tenni? Mint a legtöbb esetben, jelenleg is a megelőzés jelentheti a megoldást. Ha nem szeretnénk leszokni a dohányzásról, a hevítőrudak segíthetnek nekünk!

 

Hevítőrudakkal a harmadlagos dohányzás elkerüléséért

A hevítőrudak használata közben nem történik égés, emiatt füst sem fog keletkezni. Emellett a hevítőrudak legnagyobb része teljesen nikotinmentes, szóval nem kell a harmadlagos dohányzás következményein törnöd a fejed! Sőt: nem csak a harmadlagos, de a másodlagos, azaz a passzív dohányzás sem jelenthet többé problémát! Ezzel pedig nem csak a saját, de környezeted és a lakásod állapotát is megtarthatod jelenlegi állapotukban.

Webshopunkban széles választékban találsz nikotinos vagy nikotinmentes hevítőrudakat, emellett aromagolyókkal és akciókkal segítünk, hogy a lehető legnagyobb választék álljon rendelkezésedre!