TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!
Hevítőrúd Blog

Minden, amit tudni kell a heat-not-burn technológiáról

2021.07.01 08:53
Minden, amit tudni kell a heat-not-burn technológiáról

Kezdjük cikkünket egy nagyon egyszerű definícióval. A heat-not-burn (magyarul: hevít, nem éget) technológia a dohány égetése helyett, annak hevítésén alapul.

Ennek a technológiának a lényege, hogy egy hevítőkészülékbe hevítőrudat teszünk, - ami egyébként hasonlóan néz ki, mint a cigaretta- majd ha a készülék kellően felmelegítette a dohányt, már kezdhetjük is a dohányzást.

 

Heat-not-burn: lépj az egészség útjára

 

Köztudott, hogy a hagyományos dohányzás rendkívül károsan hat szervezetünkre. A cigarettában található formaldehid és az égés során felszabaduló kártány, mind-mind felelnek szervezetünk megbetegedéséért. Ezenfelül találunk benne policiklikus szénhidrogéneket, nitrózaminokat, ciánhidrogént és még számtalan olyan káros anyagot, amelyről eddig akár még csak hallani sem hallottunk.

 

A WHO egyes jelentései alapján az egész világon nagyjából 1 milliárd! ember dohányzik, Magyarországon pedig a felnőtt lakosság harmada gyújt rá minden egyes nap rendszeresen. A felsorolt adatokból is jól látszik, hogy mára már létfontosságúvá vált, hogy csökkentsük a dohányosok számát, illetve egészségesebb alternatívát találjon az, aki ugyan szeretne leszokni a dohányzásról, de nem megy neki. Fontos tisztázni, hogy a nikotin sem egészséges, azonban a dohányzás okozta megbetegedések esetében a cigarettában található többi káros anyag a felelős elsősorban.

 

A technológia, amely forradalmasította a dohányzást: heat-not-burn

 

 Az említett technológiához sokan a heets termékeket kapcsolják, azonban ez sokkal többrétű. A heat-not-burn technológián belül is létezik többféle alternatíva, például a hevítőrudak, amelyek dohányt sem tartalmaznak. A hevítőrudakban a dohányt általában valamilyen teafű helyettesíti, mint például a Healcier termékek esetében. A hevítőrudak között találhatunk nikotinmentes termékeket, vagy a nikotinsóval készült Genmist hevítőrudat, amely csupán 2% nikotin tartalommal bír.

 

A legjobb az egészben

 

Mivel a hevítőrudak nem minősülnek dohányterméknek, így számtalan ízben be tudod őkket szerezni webáruházunkból is. Szokj rá most az egészségesebb dohányzásra!