TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!
Hevítőrúd Blog

Füst vagy gőz?

2021.08.09 07:37
Füst vagy gőz?

Mikor elhatározod magad és a dohányzás kevésbé káros alternatívája után nézel, könnyen beleveszhetsz a lehetőségek útvesztőjébe. Nikotinos vagy nikotinmentes? Dohány vagy teafű? Natúr vagy aroma golyós? Melyik a jobb? Mitől más? Tengernyi kérdés fogalmazódhat meg benned a lehetőségekkel kapcsolatban.

Engedd meg, hogy segítsek néhány gondolattal a témában, hogy könnyebb legyen döntened, megtaláld azt, amire valóban vágysz. Amivel elégedett leszel!

Talán a legközismertebbek, az úgynevezett heets termékek. Ezek olyan speciálisan az Iqos, ibbudy és egyéb hevítőgépekhez kifejlesztett dohány felhasználásával készült termékek, amik bár alternatívát kínálnak a klasszikus cigarettára. Lényegében kis dohány henger, füstszűrővel. A „heat not burn” technológiának köszönhetően, nem szabadul fel fogyasztásukkor sok egészségkárosító anyag. Mégis választható ennél szofisztikáltabb, egészségbarátabb alternatíva. Nézzük mik is lehetnek ezek.

Hevítőrudak nikotinnal vagy nikotin nélkül?

Létezik nikotinos hevítőrúd és nikotinmentes hevítőrúd is. Alapvetően a dohányt rendszerint tealevelekkel pótolják. A zöld tea és a fekete tea levelei leginkább alkalmasak erre a célra. Nikotinnal ellátott termékek, mint pl a Genmist, termékcsaládja, tartalmaz egy kis nikotin sót, valamint választott aromád mellett a gőzképzésért és ízért, két féle glicerin gondoskodik. PG (propilén glikol) és VG (növényi/ vegetable glicerin), egyikük a hevítés során gőzt képez, míg a másik az ízek kiteljesedéséért felel.
Nikotinmentes hevítőrudak (pl. Healcier) is hasonlóan épülnek fel, mint fentebb leírt társaik. Őket is tealevelekkel töltik meg, viszont csupán az ízletes gőzt nyerhetjük ki ezekből a hevítőrudakból.

Aromák tekintetében nem panaszkodhatunk, bizonyára mindenki megtalálja íz palettánkon a kedvencét. Hogy mik a legjobbak? Ezt szeretnénk, ha mindenki maga dönthetné el. Azért a választáshoz adok egy kis segítséget.

Bár a döntés nem lesz egyszerű! Ugyanis két kategóriában, 15 termék mintegy 11 féle ízben választható.

Normál – Különleges feketetea.
Áfonya – Az erdei áfonya, édeskés, picit fanyar íze.
Narancs – Egy intenzív narancsos íz és illat.
Mangó – Karakteres mangó, fűszeres illattal.
Menthol 7.0 – A borsmenta jellegzetes íze és illata.
Lemon – mentol – Citrom és mentol mesteri fonódása.
Kávé – Robosztus kávé íz.
Mentol – A mentol jól ismert frissessége.
Citrus – Kellemesen savanykás.
Erős mentol – Igazi arcfagyasztó íz bomba.
Mentol 1.8 – Erős, mégis frissít.

Akár Iqos akár ibbudy mellett tetted le a voksodat, jó hírünk van, termékeink kompatibilisek mindkettővel.


Aroma golyók?

 

Az alternatív dohányzás palettáján, a hevítőrudak világában van egy apró, de annál izgalmasabb újdonság. Ezek pedig a Mr.Blast aroma golyók. Bizonyára emlékszel a pattintós cigarettákra. Segítségükkel a sima alap íz mellé, mentolossá vagy épp gyümölcsössé változtathattad a cigarettádat.
Most ezt az élményt hoztuk vissza az aroma golyókkal. Akár nikotinos, akár nikotinmentes hevítőrudat használsz, kombinálhatod őket tetszés szerint. Legtöbb esetben ízesítetlen termékekhez használhatóak. Viszont mixelhetsz is, megszokott ízedet is feldobhatod egy aromagolyóval.


Kipróbálható ízek terén igen széles a spektrum, 15 különbözőből választhatsz.

Áfonya

Narancs

Alma

Cseresznye

Citrom

Cola

Egzotikus gyümölcs

Eper

Fekete ribizli

Görögdinnye

Hűvös menta

Menthol

Őszibarack

Szőlő


Egy applikátorra is szükséged lesz, hogy füstszűrőbe helyezhesd a golyókat. Utána csak egy pattintás és élvezheted, kedvenc ízedet!