TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!
Hevítőrúd Blog

A cigaretta kevésbé káros alternatívái

2021.06.16 10:31
A cigaretta kevésbé káros alternatívái

A cigaretta füstje nikotint, a dohány természetes összetevőjét és számos káros vegyi anyagot is tartalmaz. Ezek a toxinok - és nem a nikotin - a dohányzással összefüggő betegségek elsődleges okozói. Manapság olyan alternatív termékek kerülnek kifejlesztésre, amelyek akár nikotint is tartalmazhatnak és kielégítő ízt nyújtanak a dohányosok számára. Fontos azonban már az elején megjegyeznünk, hogy az ártalmak elkerülésének legjobb módja az, ha el sem kezdünk dohányozni, illetve teljesen felhagyunk ezen termékek fogyasztásával.

Különböző technikai eljárások léteznek. Az egyik ezek közül a dohány felmelegítése, hogy különleges ízvilágú gőz jöjjön létre, miközben a benne lévő káros anyagok szintje csökkentésre kerül. A dohány hevítése, felmelegítése kevesebb káros anyagot hoz létre, mintha égésre kerülne sor. Egy másik módszer a nikotin tartalmú gőz előállítása dohány felhasználása nélkül. Vannak olyan speciális technikák, amelyek során elektronikai eszközök segítségével a speciálisan összekevert anyagot égés és tűz nélkül egy bizonyos hőmérsékletre melegítik. Mivel nem történik égési folyamat, a káros vegyi anyagok szintje jelentősen csökken a cigarettafüsthöz képest.

Vannak olyan módszerek is, amikor egy alternatív hőforrást használnak (pl. szén) és ennek segítségével vonják ki a nikotint és az aromákat. A szén a hőforrás, ami meggyullad, de a felhasználó csak nikotin tartalmú gőzt lélegez be, égés gyakorlatilag ez esetben sem történik.

 

Mik azok a heets termékek?

Az úgynevezett heets termékek olyan speciálisan kialakított dohánytermékek, amelyek dohány anyagot és több szűrőrészletet tartalmaznak. Ezeket a fűtött dohányegységeket kizárólag egy pontosan szabályozott fűtőberendezéssel való használatra fejlesztették ki. A rendszer többek között egy speciális dohány dugót, polimerfilm-szűrőt, cellulóz-acetát szájszűrőt, valamint külső- és szájvégpapírt tartalmaz.

 

A hevítőrudak ugyanazt az elégedettséget és élményt nyújtják, mint a hagyományos cigaretták

A hevítőrudak egy füst-, nikotin- és függőségmentes alternatívát kínálnak. Ezek a termékek egyáltalán nem tartalmaznak dohányt, kátrányt és a nikotin is csak opcionális lehetőség. A termékek használatához egy úgynevezett dohányhevítő készülék beszerzése szükséges. A hevítés során a rudakból gőzök és aromák szabadulnak fel, amelyek a dohányzás élményét maximálisan biztosítják. A heat-not-burn technika segítségével a dohányzás égéstermék nélkül, hevítéssel élvezhető. A technika továbblép a klasszikus megoldásoktól, a tűztől, hamutól és égéstől, valamint jelentősen csökkenti a levegőbe kerülő tartós anyagok mennyiségét, így a fantasztikus élmény mellett kellemesebbé teszi mások számára, hogy Ön körül legyenek.

 

A DARLINGS hevítőrúd története

Tajvan felhőkkel körülvett hegyeiből származó tea por és a kiváló minőségű növényi esszenciák inspirálták dr. Chungot, aki arról álmodott, hogy egészséges inhalációs innovációkat vezet be a dohányosok számára. 

Dr. Chung a Tajvani Tsing Hua Egyetem vezető kutató szakembere volt, aki a teákkal kapcsolatos új innovációs technikákra összpontosított. A  Darlings három alapítója,  Dr. Chung, Dr. Tao Xie és William Xu  áttörést ért el a nem dohányos aeroszol termelő anyagok terén, amikor egyesítették a növényi kivonatokkal,  valamint a dohány hevítésével és égetésével kapcsolatos több éves tapasztalatukat.  A világ minden tájáról hozott modern gyártási és vizsgálati technológiákkal a Darlings csapata sikeresen feltalált egy új aeroszolgeneráló szubsztrátumot, amely a tajvani minősített farmokról származó organikus összetevőkből származik. A csapat hongkongi cége gyártja és forgalmazza a termékeket a dohányosok számára, akik szeretnék csökkenteni a saját magukra és a füstnek kitett családtagokra leselkedő kockázatokat. A Darlings csapata egyetlen céljukra összpontosít - olyan nikotinos vagy nikotinmentes termékek gyártására, amelyek csökkentik a káros anyagokat és a kellemetlen szagokat a dohányosok által belélegzett aeroszolban.